Kangasalan
lähiruoka

Ravintola Paakari

”Meidän keittiön ydin on maussa: mitä lautasella onkaan, se maistuu siltä eikä puhtaita makuja peitetä ylimääräisellä.”

Kirsti Leimu, Ravintola Paakari

Kuva: Mielikuvittaja Tomi Aho

Vanha postin talo isännöi Kangasalan maineikkainta ravintolaa kaupungin keskustassa vanhan kivikirkon kupeessa. Chaines de Rotisseurs -kilvillä palkittu Ravintola Paakari on toiminut tunnelmallisessa miljöössä jo vuodesta 2006. Rakennuksen alakerroksessa on viehättävä konditoria, jossa leivotaan herkkujen lisäksi Paakarin kuuluisaa näkkileipää ja hapanjuureen tehtyjä leipiä. Yläkerran ravintolaa isännöi keittiöpäällikkö Ilpo Vainio. Tiloja vuokrataan eri tapahtumiin ja ravintola toimii myös catering-puolella.

Keittiön pohjana on ranskalainen uusi keittiö. Puhtaita, selkeitä makuja, sesongin antimia ja huippuraaka-aineita lähitiloilta. Se mikä saadaan läheltä, käytetään. Paikalliset kalastajat toimittavat keittiölle tuoretta kalaa viikoittain ja ruokalistalla näkyy paikallisista metsistä kerättyjä sieniä. Ravintolassa vietetään eri teemailtoja, joissa maistellaan myös äyriäisiä. Ravintola on kuuluisa myös laadukkaasta viinilistastaan. Ravintola ja konditoria ovat auki ympäri vuoden. Leipiä toimitetaan muun muassa vähittäiskauppaan Kangasalla ja Pälkäneen kesätorille.

Ravintola Paakari
Ruutanantie 3
36200 Kangasala

puh. 03 377 0914
ravintola@ravintolapaakari.com
www.ravintolapaakari.com

Ravintola Paakari

Ruutanantie 3
36200 Kangasala