Kangasalan
lähiruoka

Aholaidan tila

”Meille eläinten hyvinvointi on kyllä se tärkein asia. Eläimistä todella pidetään huolta. Toinen on alkuperäisrodut, jotta niiden geeniperimä ei katoaisi. Samalla lampaamme tekevät tärkeää maisemanhoitoa, joka auttaa pitämään luonnon monimuotoisempana.”

Satu Alajoki, Aholaidan tila

Kuvat: Mielikuvittaja Tomi Aho

Aholaidan tilalla, Kangasalan Ponsassa määkii lähes 200 alkuperäisrodun lammasta. Apilalaitumilla näkyy suomen- ja ahvenanmaanlampaita sekä muutama gotlanninlammas. Tilaa isännöivät Pasi Aholaita ja Satu Alajoki. Tilan vanhassa punaisessa päätalossa on tilapuoti, jossa myydään tilan omia lammastuotteita ja luomulampaanlihaa. Puoti on auki sesonkiluonteisesti syksystä jouluun. Vanhaa päätaloa vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön.

Lampaiden pidolla on alkuperäisrotujen säilymisen lisäksi tärkeä tehtävä yli 100 hehtaarin maisemanhoidossa. Osa lampaista viettää kesänsä saarissa laiduntaen ja tekemällä arvokasta työtä luonnonmonimuotoisuuden hyväksi.

Tila on ollut luomussa vuodesta 2012 alkaen. Lampaiden pito on todellinen elämäntapa, sillä karitsointien aikaan syksyllä ja keväällä tilan emäntä Satu viettää kuukauden päivät yötä myöten lampolassa.

Elämyksenhaluisille tilalla on tarjolla maatilamajoitusta. Luomulampaan lihaa toimitetaan tilapuodin lisäksi Kangasalla ravintola Paakariin, Hervannan Farmi-ravintolaan ja Orivedelle vähittäiskauppaan.

Aholaidan tila
Pasi Aholaita ja Satu Alajoki
Tilapuoti: Ponsantie 1627
36340 Tohkala

puh. 040 570 2968
satu.alajoki@aholaidantila.fi
www.aholaidantila.fi
www.facebook.com/aholaidantila

Aholaidan tila

Ponsantie 1627
36340 Tohkala