Kangasalan lähiruoka
Ilta Lähiruoalle 9.10 Kangasala-talossa
Kangasalan lähiruokahanke huipentui Ilta Lähiruoalle -tapahtumaan Kangasala-talossa, jonne saapui lähes 700 ihmistä lähiruoan ääreen. Illan aikana sukellettiin lähiruoan juurille. Tapahtumaa isännöi paikallinen keittiömestari, lähiruokaguru Heikki Ahopelto. Tilaisuuden järjesti Kangasala-talo yhteistyössä Kangasalan lähiruokahankkeen kanssa. Tunnelma illan aikana oli mitä mainioin ja talo täyttyi iloisista kohtaamisista tuottajien ja kuluttajien välillä.
Kuvat: Tiia Ennala
Ilta antoi kasvot Kangasalan lähiruoalle kuvin, videon ja lähiruokajulkaisun avulla. Kunniavieraina olivat lähituottajatorin tuottajat, joilta oli mahdollisuus ostaa paikallisia herkkuja. Satokauden säilömistä saatiin harjoitella workshopeissa, joissa Joel Rosenberg opetti valmistamaan hedelmänahkaa ja vinkkejä kuivaukseen. Ruokatarjoilusta vastasi Armas Galleria&Keittiö, jonka kuuluisaa lähiruokakebabia oli myynnissä koko illan. Tapahtuman ajan oli ilmainen sisäänpääsy Kimmo Pyykkö -taidemuseoon.
Kangasala-salissa kaupunginjohtaja Oskari Auvinen avasi tilaisuuden, jonka jälkeen lähiruokakoordinaattori Katja Alakerttula esitteli hieman hanketta ja katseltiin lähiruokavideo. Tilaisuuden pääesiintyjinä olivat luomuviljelijä Marjaana Lahtua Orivedeltä, Henri Murto Rekolan biodynaamiselta maatilalta Kangasalta ja keittiömestari Heikki Ahopelto. He menivät läpi lähiruoan historiikkiä, luonnon parantavaa voimaa ja lähiruokaa vuonna 2018.
Illan ohjelma oli seuraava:
klo 17.00 Lähituottajatori Lähiruokajulkaisun & kangaskassien jako
klo 17.10 Workshop: Hedelmänahkaa syksyn marjoista (Joel Rosenberg, 20 min)
klo 17.30 Workshop: Satokauden herkkujen säilöntä kuivaamalla (Joel Rosenberg, 20 min)
klo 18.00 Ilta Lähiruoalle -tilaisuus Kangasala-salissa
Heikki Ahopelto (Keittiömestari, Lähiruokaguru)
Henri Murto (Rekolan Biodynaaminen tila, Kangasala)
Marjaana Lahtua (Lahtuan luomutila, Orivesi)
klo 19.00 Lähituottajatori, Konsertti Kangasala-salissa: Toisen silmin, Liina-Lotta Hakamäki ja bändi (vapaa pääsy).
klo 19.10 Workshop: Hedelmänahkaa syksyn marjoista (Joel Rosenberg, 20 min)
klo 19.30 Workshop: Satokauden herkkujen säilöntä kuivaamalla (Joel Rosenberg, 20 min)
klo 20.00 Tilaisuus päättyy