Kangasalan
lähiruoka
Rekolan biodynaaminen maatila
”Rekola on avoin ja monipuolinen tila, joka menee laatu edellä. Haluamme edistää omalta osaltamme modernia luontosuhdetta; tilan ytimessä on ekologisuus ja sosiaalisuus.”
Henri Murto, Rekola
Kuvat: Mielikuvittaja Tomi Aho
Heponiemessä valtava kasvihuone heijastelee auringon paisteessa. Vanha tiilinavetta, joka on muunnettu ravintolatilaksi, odottaa vielä asiakkaita. Metsän siimeksessä näkyy uljaita ja uteliaita sarvipäitä.
Vuodelta 1619 oleva sukutila Rekola on monipuolinen ja omavarainen tilakokonaisuus. Tilan nuoret isännät Joona Rekola ja Henri Murto jatkavat 400-vuotisia perinteitä vuonna 2011 perustamansa Rekolabiodyn Oy:n kautta. Henrin voi löytää Tammelantorilta Tampereelta myymässä puutarhansa satoa kesäkuukausina. Joona puolestaan vastaa 30 yksilön limousine-karjasta, peltoviljelystä ja mansikkamaasta. Lisäksi tilalla toimii kotileipomo, jossa leivotaan tilan omasta viljasta leipiä Tampereen ja Kangasalan vähittäiskauppoihin.
Rekolan biodynaaminen tila
Henri Murto & Joona Rekola
Heponiementie 171
36520 Raikku
Rekolan biodynaaminen maatila
36520 Raikku





