Kangasalan
lähiruoka

Rekolan biodynaaminen maatila

”Rekola on avoin ja monipuolinen tila, joka menee laatu edellä. Haluamme edistää omalta osaltamme modernia luontosuhdetta; tilan ytimessä on ekologisuus ja sosiaalisuus.”

Joona Rekola

Kuvat: Mielikuvittaja Tomi Aho

Heponiemessä valtava kasvihuone heijastelee auringon paisteessa. Vanha tiilinavetta, joka on muunnettu ravintolatilaksi, odottaa vielä asiakkaita. Metsän siimeksessä näkyy uljaita ja uteliaita sarvipäitä.

Vuodelta 1619 oleva sukutila Rekola on monipuolinen ja omavarainen tilakokonaisuus. Tilan isäntä Joona Rekola jatkaa 400-vuotisia perinteitä vuonna 2011 perustamansa Rekolabiodyn Oy:n kautta.  Joona vastaa 30 yksilön limousine-karjasta, peltoviljelystä ja mansikkamaasta. Lisäksi tilalla toimii kotileipomo, jossa leivotaan tilan omasta viljasta leipiä Tampereen ja Kangasalan vähittäiskauppoihin.

Rekolan tila on vanhin yhä toiminnassa oleva biodynaaminen maatila Suomessa. Tilan ytimessä on ravinteiden kierto, maaperän hoito oman karjan kompostoidulla lannalla ja peltojen kantokyvyn kunnioitus. Rekola toimittaa vihanneksiaan ja huippuluokan lihaa muun muassa Ravintola C:lle Tampereelle ja Tampereen yliopiston luomuruokapiiriin. Lihaa voi ostaa suoraan ottamalla yhteyttä Joonaan. Tuotteiden Demeter-laatu kertoo, että luomusertifioinnin lisäksi ne täyttävät vielä tiukemmat kansainvälisesti valvotut Demeter-säädökset. Syksyisin tilalla nautitaan yhteisöllisyydestä satokausitalkoiden muodossa, jonne asiakkaat ovat tervetulleita.

Rekolan biodynaaminen maatila

Heponiementie 171
36520 Raikku